Szilveszter

Szilveszter van, és ez a nap is vasárnapra esik, ami jó, mert nyugodtan készülhettem a konyhában, nem kellett bemenni dolgozni. Kaszinótojás, boeuf-saláta, Stefánia szelet és édes focaccia került ma az asztalra.

Eddig majdnem minden évben elmentünk a gyár dolgozóinak szervezett szilveszteri mulatságra. Idén azért nem fizettünk be, mert szeretnénk minél hamarabb megvenni a színes TV-t, ahogy már írtam.

Helyette Hofi Gézát néztük a TV-ben, nagyon szeretjük a humorát. Olyan jó volt hallgatni, ahogy kimondta: „loptak, csaltak, hazudtak mocsok módon”.
Éjfél előtt koccintottunk Zarea pezsgővel. Józsi meg a gyerekek itták meg a nagy részét, mert nekem a pezsgőtől mindig megfájdul a fejem. Mindenki kapott 3-3 „Loz în plic”-et, idén sem nyertünk sokat, csak a 12 sorsjegy közül 5-nek az árát. Hátha jövőre majd nagyobb szerencsénk lesz...

Aztán kimentünk az erkélyre csillagszórót dobálni román idő szerint éjfélkor, és egy óra múlva magyar idő szerint is. Ez egy hagyomány nálunk, és sokan vannak még az utcából, akik ugyanígy csinálnak, rálátunk egymás erkélyére. Mindjárt lecsukódik a szemem, olyan fáradt vagyok az egész napos konyhai sürgés-forgástól.

Új év, új évtized, új élet... Nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek!


Szatmár, 1990. január 1.

Megjegyzések